Ännu ett nytt år är på väg

Jag är helt säker på att vi alla har upplevt de två senaste åren som svåra, förvirrande och negativa. Jag kommer inte gå in på de problem och strider vi alla fått utstå, men jag vill dela min empati med var och en av er. Jag minns hur det kaos som påverkade mig och hela min familj. Jag ber innerligt att du inte förlorat en älskad, ditt jobb, vänner eller familj som inte står på din sida osv. Bönerna är oändliga …

Jag ser människor som jag trodde var oerhört andligt utvecklade, förminska sig själva till att bli helt rabiata. Medan andra, som jag inte trodde var i kontakt med sin andlighet, står starkt i sin tro och kämpar för allt och alla. Vi vet aldrig hur vi kommer reagera i tuffa situationer som till exempel de vi utsätts för nu.

Så vad gör dessa extrema förhållanden med våra själar? Hur mår vi på det andliga planet? Jag har tänkt väldigt mycket på det här. Dag och natt faktiskt. Å ena sidan är jag övertygad om att var och en av oss frivilligt anmält oss till den här livsläxan – gått samman med hela världen för ett syfte större än vi kan förstå. Men vad kan Guds/Universums storslagna plan handla om? Vilken är vår egen del i allt som sker?

Vi har alla testats mer än tillräckligt, och jag hoppas innerligt att du hittat ett sätt att hålla dig lugn och fokuserad på. Det är viktigt att undvika våra “triggers”. Vi måste lära oss att lämna en diskussion som känns aggressiv, stänga av TV:n, hålla oss borta från sociala medier, och istället tänka att “jag släpper inte in det här i mitt liv!” Jag vet vad stress gör för anden, själen och kroppen! Det är ytterst viktigt att vårda oss själva.

Jag ser fram emot det nya året, trots att jag ibland dras med ner i mörkret. Vi är ju trots allt bara människor. Jag är säker på att vi kommer möta ännu fler utmaningar, men jag vet också att vi blivit skickligare på att hantera dem.

Vi lär oss mer och mer att saker som vi trodde var viktiga, inte längre betyder någonting. Vi kommer inse livets riktiga värden och förstå vad det är vi egentligen behöver. Att det är de enkla sakerna som betyder mest för oss.

Istället för att beklaga dig över det du förlorat, tänk istället på hur de här åren utvecklat dig. Vilka mål har du uppnått? Vilka utmaningar har du övervunnit? Förhoppningsvis kommer du fortsätta bevittna din styrka och din potential under det kommande året. Bevittna vem du var och vem du håller på att bli. Kom ihåg att din potential är obegränsad!

Alltid kärlek,

Clair