“Att ta sorgen från tronen”

A Course in Miracles” eller “Mirakelkursen”, som den ibland kallas på svenska, är ett självstudieprogram som innehåller många nycklar till andlig utveckling.

Jag började min resa in i miraklernas värld för dryga trettiofem år sedan. Några år tidigare hade jag blivit spådd att mitt liv skulle förändras när jag kommer i kontakt med en blå bok. Jag letade överallt efter den där “blå boken” som skulle göra något med mig – vad visste jag inte – men jag hittade ingen som “talade till mig”.

Så en dag var den bara där! Jag hade precis påbörjat en ettårig kurs, en lärarutbildning, i andlig utveckling som verkade spännande. Utbildningen baserades på en 669 sidor tjock bok innehållandes 365 lektioner som, under flera års tid, kanaliserats av två professorer vid Colombia University i USA. Den ena professorn, som var chef på institutionen för medicinsk psykologi, var ständigt irriterad och besviken över den tuffa konkurrens och offensiva internpolitik som rådde på universitet.

En dag utbrast han förtvivlat: “Det måste finnas ett bättre sätt!”

Det “bättre sättet” dök snart upp i form av en osynlig röst som förmedlade olika budskap till hans forskningsassistent. Givetvis var det svårt för dessa två akademiker, som bara förlitade sig på vetenskap, att tro på det som hände. Men rösten gav sig inte och mycket motvilligt gick assistenten med på att lyssna.

Efter fem långa år hade budskapen renskrivits och kopierats, och fyra år senare (1976) gick de 669 textsidorna med 365 lektioner till tryck. Detta blev manualen för lärare i bokform.

-Boken var blå!

Och på den vägen är det. Först i början tyckte jag att jag lika gärna kunnat läsa en bok på kinesiska, för jag fattade ingenting. Men jag är envis och älskar utmaningar så jag gav inte upp. Och tur var det, för “den blå boken” förändrade verkligen min syn på livet och lärde mig att “fullständig frid och fullständig glädje är min födslorätt”. Allt annat är bara illusioner med ett ego som fungerar som fängelse.

Mirakelbokens lektion 221 säger att när vi lyckats ta ner sorgen från tronen, blir upplysningen vårt naturliga tillstånd.

Vi är så genomsyrade av en ständig kamp mot rädslor, ensamhet, smärta och sorg, så tanken på en annan verklighet känns helt omöjlig.

Givetvis upplever vi glädje och lycka, men att tro att det är möjligt att vara lycklig dygnet runt är att ta i.

Så den här lektionen, som heter “Låt alla mina tankar vara stilla”, lär oss att lycka och allt det vi söker, redan finns inom oss själva. Inom varje människa, i varje situation.

Det finns inga undantag till den regeln.

Alltid kärlek,

Clair