De viktiga mötena

Alla möten har en mening, sägs det, vilket jag verkligen håller med om.

Det finns inga misstag i våra liv, inga olyckliga händelser eller felaktiga beslut. Allt som sker, sker av en anledning vare sig det är positivt eller negativt.

Om ett förhållande inte klara sig livet ut, betyder det inte att det inte var menat så. Ibland kan det bara vara så enkelt som att man är klara med varandra. Läxan är avslutad och färdig.

Carl Jung pratade alltid om synkronicitet – att inget sker av en slump. När stenen väl satts i rullning, kommer alla händelser tripp, trapp, trull.

En del människor du träffar på, fungerar som en bro. De är inga personer du kommer ha i ditt liv för alltid. De tar dig från en punkt i livet till en annan. De är brobyggare och behövs då och då under din livsresa.

Andra människor kommer bara högst tillfälligt och kallas ibland för “roadblocks”. De är som räddande änglar för att de uppehåller dig med något, som gör att du kommer försent till dit du ska. Det visar sig sedan att om du inte hade försenats eller förhindrats, skulle du till exempel hamnat i en svår olycka. Men det kunde också vara så att om du inte försenats, hade du inte stött på personen som var ämnad att bli din partner.

Sedan har vi människor som fungerar som “läromästare”. De har kommit in i ditt liv för att ge dig ordentliga livsläxor. Det kan vara kriser, problem av alla olika varianter, skador, olyckor, död, men det är läxor som alltid får dig att utvecklas och växa. Läxor som motiverar dig till att göra de förändringar i ditt liv du kanske inte gjort annars. Dessa läromästare kan också ge läxor på ett kärleksfullare vis beroende på vad det är du ska lära.

Och till sist kommer vi till de människor som är vad man kallar för stam. De har kommit för att stanna. De är lojala och finns där i vått och torrt. De är ditt stöd, din själsfamilj och din trygghet. De är kanske inte så många, men det är alltid bättre med kvalitet än kvantitet.

Alltid kärlek,

Clair