Den viktigaste frågan

“Låt ditt sinne renas från alla dåraktig spindelnät som världen vill spinna”.

Alla har vi väl suttit som klistrade framför TV:n eller dataskärmen och sträcktittat på olika skickligt påhittade serier på Netflix eller någon annan film- och serieleverantör. Vi levde oss in i historierna och ibland blev vi rädda, ibland skrattade vi högt, ibland kröp vi ihop av spänning, och ibland grät vi av både lycka och sorg.

Vad vi än gjorde och vad vi än såg på, så visste vi att inget av det vi såg var verkligt eller faktakorrekt information. Vi visste också att i samma sekund som vi stänger av skärmen är historien helt betydelselös för vårt verkliga liv.

Precis så ser jag på nästan allt som vår värld kallar för “verkligheten”. Den är bara ett enda stort hittepå. “Verkligheten” är en mental fantasiprodukt som inte skapats av manusförfattare, utan av en galen värld som fått råda alldeles för länge.

I Mirakelkursen (A Course in Miracles) kan man läsa att “Min lycka i nuet är allt jag ser” (lektion 290).

Jag bara TROR att jag sitter fast i “verkligheten”. När jag väl insett att detta är en enda stor lögn, kan jag SE mina påhittade historier om problem och eländes elände. Varför ska jag låta mig luras en enda sekund till?

Idag “söker jag min lycka i nuet, och ser inte på någonting annat än det jag söker”.

Alltid kärlek,

Clair