Fullmåne i Vattumannen

Tidigt på morgonen den 24 juli, kl. 04.37 svensk sommartid, går fullmånen in i grad 1 i den framtidsinriktade Vattumannens tecken, och detta är den första av två “vattumansmånar” i år.

Med uppgiftsansvarige Saturnus och relationsorienterade Venus i opposition, uppmanar denna fullmåne till att ta ansvar och sätta gränser. Du kan nu känna att du måste fortsätta mot ett visst mål – kanske ett som du satte vid nymånen den 9 juli – på ett mycket bestämt sätt som baseras på dina ideal och övertygelser. Men, tack vare Saturnus närvaro, kan det dyka upp hinder vid varje hörn som gör dig frustrerad.

Lufttecknet Vattumannen, som symboliseras av “vattenbäraren”, styrs av den rebelliska planeten Uranus som när som helst kan ändra på spelreglerna. Även om Vattumannen är otroligt självständig, förlitar han sig på sitt gigantiska nätverk för att ta sig igenom tuffa tider.

Den här fullmånen fungerar som en påminnelse om att inte göra några avkall eller låta självkänslan sänkas. När du verkligen beslutat dig för att driva igenom det du tror på och står för, kommer dina nära och kära att kanske inte vilja vara med ombord. Det är därför viktigt att du reder ut underliggande spänningar innan du går vidare.

Din väg kan kännas omöjlig – eller i alla fall väldigt ensam – därför att Solen, som nu befinner sig i Lejonets tecken, rör sig mot sin årliga opposition mot Saturnus som inträffar den 1 augusti. Under den här perioden kan man vänta sig det ena problemet efter det andra. Men redan den 2 augusti, när Solen och Saturnus skilts åt, kan du fortsätta vägen mot dina mål.

-Det som påbörjades vid nymåne ska nu avslutas vid fullmåne. Lycka till och njut av allas vår älskade måndrottning.

Alltid kärlek, Clair