Har djur chakran och auror?

Eftersom all levande materia består av energi så är givetvis djuren också energivarelser med både chakran och auror.

Precis som hos människan, har djurens chakran olika färg beroende på form och frekvens. Färgschemat liknar människans chakrasystem och funktionerna är nästan desamma. Den största skillnaden mellan människa och ett fyrbenta djur är att chakrana ligger horisontellt istället för vertikalt.

Djurens energifält/aura är också större – den breder ut sig mycket mer från kroppen – än hos människan. Detta beror på att djur, i sitt vilda tillstånd, är beroende av att kunna ta in sinnesintryck och känna av energier för sin överlevnad. De tar emot energi, och sänder ut energi, genom varje separat chakra vilket ger dem en extra stark känslighet för sinnesstämningar, subtila vibrationer och förändringar i både omgivning, miljö, natur och väder.

Chakrasystemet är eteriskt, precis som hos människan, och majoriteten av alla djur har åtta huvudchakran, upp till tjugoen mindre chakran (små sensoriska centra som bl a finns på nosen, svansen och öronen), samt sex “knoppchakran” (fyra stycken på undersidan varje fot och två vid hörselingångarna).

Bilderna i detta inlägg är lite missvisande eftersom de bara visar sex stycken chakran. Djur har också ett kronchakra (strax över hjässan) precis som människan, men är helt ensamma om att ha ett brachialchakra, eller nyckelchakra, som är beläget nedanför nacken, i axelområdet, på bägge sidor av kroppen.

Brachialchakrat upptäcktes av Margrit Coates, en internationellt erkänd djurkommunikatör, som av många anses vara den bästa. Färgen på brachialchakrat är svart, och detta chakra är djurens viktigaste chakra eftersom det står i förbindelse med kroppens övriga chakran. Brachialchakrat är också centrum för samspelet mellan djur och människa.

Djur som har en harmonisk och hälsosam relation till människor, har ett fullt vibrerande brachialchakra. Om djuret däremot är ängsligt och rädd för människor, är chakrat i obalans. Om man arbetar med djurhealing, börjar man alltid med att behandla brachialchakrat.

Djur älskar healingenergin och varje gång jag ger reikibehandlingar kommer det gärna en katt eller en hund och lägger sig under behandlingsbordet, eller ännu hellre ovanpå klienten 🙂

Djurens chakran är också kopplade till olika organ, och fungerar sämre om djuret är sjukt eller varit med om något traumatiskt. Djur är mycket mer mottagliga för reiki eftersom de alltid lever i nuet – de bara ÄR – och de bär heller inte runt på något bagage eller bedömer och vill ha bevis för att healing fungerar. De brukar alltid uppskatta en behandling så länge de har lust, för det är alltid djuret som bestämmer tiden man får hålla på. Däremot är det viktigt att be djuret om lov innan man börjar heala.

Vi har mycket att lära av våra djur därför att de har stark integritet och agerar instinktivt. I regel klarar djuren av att själva balansera sina chakran, men om de har utsatts för trauman som övergrepp, misskötsel eller svåra skador, sjukdomar, etc. behöver de vår hjälp. men för att kunna heala dem, behöver vi känna stor respekt för dem.

Alltid kärlek,

Clair