Hur du renar dina tarotkort

Allt som har med tarot att göra handlar om energi. När du arbetar med korten laddas de med energi, eftersom både du, intentioner, tankar och andevärld består av energi.

Om du har en helt ny oanvänd tarotlek, rekommenderar jag dig att rena den innan du tar den i bruk.

För att göra en så bra läggning som möjligt, är det viktigt att ta bort gamla energier från dina kort. Detta gör du enklast genom några olika metoder som jag kommer tipsa om nu.

Även om den första reningen är viktig, så finns det inga bestämda regler för hur ofta du sedan ska rena dina kort. Personligen tycker jag att det är en bra tumregel att rena dem så fort de känns lite “tröga” och inte ger några klara svar.

Jag renar mina kort på lite olika sätt beroende på hur “tröga” de känns.

  1. Jag sorterar korten genom att blanda om dem ett och ett i leken, och tar i varje kort för att föra in min energi. Ibland lägger jag ut alla korten i en stor hög på bordet, och samlar sedan ihop dem ett efter ett, eller så håller jag tarotleken i ena handen och blandar om i ordningen med andra.
  2. Ibland mediterar jag med tarotleken i mina händer och visualiserar hur ett starkt vitt ljus – den universella kraften- förs in i korten och renar dem.
  3. Att lägga korten på ett fönsterbräde i fullmånens sken, är ett utmärkt sätt att få bort gamla energier från dina kort. Låt de ligga kvar hela natten. Den här reningen är bra att göra vid varje fullmåne.
  4. En enkel och snabb metod är “smudging” – att föra kortleken genom röken från vit salvia eller palo santo som båda tar bort gammal/negativ energi.
  5. Det absolut snabbaste och enklaste sättet att ta bort energier på, är att knacka tre gånger på tarotleken med din fingerknog. Eftersom jag är högerhänt håller jag korten i vänster hand och knackar med höger långfingerknog. Du kan givetvis använda vilket finger du vill, ta det som känns bäst. När du knackar släpper korten energin och tarotleken renas. Jag knackar alltid på korten när jag avslutat en läggning.

Mitt bästa råd är att alltid knacka efter avslutad läggning. Och sedan kan man då och då ha med korten i sin meditation, låta dem gå genom röken om man ändå håller på och smudgar, och till sist lägga dem på fönsterbrädet i fullmånens ljus. På så sätt håller man alltid sina kort rena och fina för att få kristallklara svar,

Alltid kärlek,

Clair