Lev kvinna!

Om Du skulle googla på “vad du inte skall ta på dig för kläder efter att du fyllt 50”, så kommer det dyka upp tusentals artiklar författade av “viktigpettrar” som talar om vad du absolut INTE kan klä din kropp i, vilket smink du måste använda och vilka slangord du definitivt inte får röra dig med.

-VA!? Ursäkta mitt språk men vi är väl för bövelen vuxna kvinnor! Bär vad Du vill. Gör vad Du vill. Använd vilket språk Du vill. Om Du behöver rådfråga “experter” om hur Du ska se ut och vilka kläder som är lämpliga, då har Du verkligen inte fattat grejen! En av de bästa sakerna med att bli äldre är att högaktningsfullt strunta i vad andra människor tycker och tänker. Det enda som är värt att lägga energi på är att inte trycka ner oss, utan istället ge oss varma leenden i spegeln, älska varenda skavank och njuta av varje ny liten rynka. Älska Dig själv lite mer än igår. Varje dag!

Sprid glädje. Sprid kärlek. Sätt fart på livsandarna och busa, tokdansa, sjung och älska som om sista dagen var kommen. Ät vad Du vill. Sov när Du vill. Klä på Dig gamla gardiner om Du vill. Du behöver inte heller bevisa någonting eller vara bättre än någon annan. Det finns bara en av Dig så visa stolt upp Dig i all Din prakt! -Det, vackra Du, är att leva i harmoni och äkta frihet.

Själv är jag tacksam för alla dagar jag får uppleva. De är en gåva och ingen självklarhet, så därför tänker jag bannemej inte be om ursäkt för att jag finns, åldras och ser ut som jag vill. Inte heller tänker jag be om ursäkt för att jag ibland svär som en borstbindare eller tar ett glas vin mitt på dan’ en vanlig tisdag. Jag avskyr strumpor och går helst barfota i mina stövlar. Jag tycker att mat smakar bäst när jag får äta med fingrarna, och jag säger bestämt NEJ till allt jag inte vill eller tycker om.

MEN det finns ändå några saker som kvinnor över 50 verkligen inte ska bära eller göra:

1. Skuld

2. Skam och ånger

3. Bitterhet

4. Rosafärgade glasögon

5. Griniga sura ansikten

6. Prata sjukdomar i det oändliga

– LEV KVINNA! ❤

Alltid kärlek,

Clair