Naturens energi

Har du någonsin frågat dig själv varför du mår så mycket bättre efter en dag i naturen. Kan det bero på att du är ledig, avstressad eller njuter av omgivningen? Eller kan det vara så att det kan bero på något annat? Forskare har sedan ett tiotal år tillbaka försökt hitta och fastställa exakt vad det är, i vår natur, som förbättrar hälsan.

Japanerna är de stora pionjärerna och har kommit långt inom området. De har redan ett namn för det välbefinnande man känner i och av naturen – shinrin-yoku – som betyder skogsbad.

De tror att vi får i oss nyttiga ämnen när vi inandas skogluft. Dessa ämnen är fördelaktiga bakterier, växtbaserade eteriska oljor samt negativt laddade joner.

Från det att vi föds till att vi dör, är vi hela tiden omgivna av nyttiga bakterier som lever i miljön samt i luften vi inandas. Och vi delar nästan hela vår kropp med dem. Ju mer samverkan vi har med varandra, desto gladare och friskare är vi.

Vi har fortfarande en lång väg att gå innan vi har löst hela gåtan och kan förstå de mekanismer, i vår älskade natur, som gynnar vår mentala, själsliga och fysiska hälsa.

Oavsett vad de kommer fram till, så vet vi som arbetar med energier att naturen är helande och ger så fantastiskt mycket energi. Att sitta under ett träd, njuta av den friska luften samt jorda sig genom att hålla fotsulorna mot marken, gör underverk.

Om man tycker att det inte finns tid till att vistas i naturen så ofta, så är en kort stund mycket bättre än ingen alls. Man kan alltid ta en promenad i parken på lunchen, cykla till jobbet, promenera genom allén eller bara sätta sig på en parkbänk i fem minuter.

Naturen och hälsan hänger ihop.

Alltid kärlek,

Clair