Nymåne i Vattumannen

I år börjar februari med en banbrytande nymåne som kommer med nya möjligheter.

Varje början på en ny månad är en nystart, så att börja årets andra månad med en nymåne kan bara vara ett gott tecken. Den första februari, kl. 06.49, är nymånen i Vattumannens tecken. Vattumannen är en excentrisk visionär som är orädd, handlingskraftig och gemenskapsinriktad.

Den här nymånen gör oss uppmärksamma på att det är dags att sluta gå i samma gamla hjulspår. Jag tror att många kommer börja tänka i nya banor och utforska andra vägar, eftersom detta är perioden då vi vågar oss på att gå utanför vår bekvämlighetszon för att lösa svårigheter och bekymmer. Det är också en period då vi bör förstå vikten av att, som kollektiv, gå samman för att möta den “nya tiden” som väntar. Det är trots allt Vattumannens tidsålder som närmar sig.

Traditionellt symboliserar nymånen ett nytt oskrivet blad, vilket ger det perfekta tillfället att börja med månatliga ritualer där du sätter dina intentioner för de kommande veckorna fram till fullmånen, där dina avsikter förhoppningsvis manifesterats och förverkligats. För att “plantera dina frön” på bästa sätt, ska du alltid skriva ner dina mål och intentioner på papper för att koncentrera energin.

Eftersom Merkurius, kommunikationens härskare, fortfarande kommer vara i retrograd fram till den tredje februari, finns möjligheten att du plötsligt befinner dig i svåra, men nödvändiga, samtal och diskussioner, samt att du också sätter ordentliga gränser. Det finns dock en liten varning – var försiktig så du inte går för långt och hamnar i konflikter du får svårt att reda ut.

Lycka till med nymåneenergierna som du kan använda i dina meditationer, böner eller i en ritual.

Alltid kärlek, Clair