Örtmedicin

Att använda örter, blommor och växter som naturmedicin är något jag som naturhäxa känner väldigt starkt för. Moder Jord och växtvärlden har gett oss nästan allt vi behöver för att hålla oss friska! Jag gör helst mina egna naturläkemedel och hud- och hårvårdsprodukter med hemodlade eller plockade örter och blommor.

Maskrosen är en personlig favorit för att den är så mångsidig. Så fort de börjar sticka upp sina soliga huvuden, blir jag alltid lika lycklig över all den helande energi de tillför i mitt liv! Visste du att vi kan äta allt från roten till blomman på maskrosen? Jag brukar skynda mig ut nu på våren för att plocka de finaste späda bladen, som jag sedan lägger i en sallad. Blommorna är söta och goda, så de följer ofta med ner i salladen de också. Man måste bara vara noga med att skölja blad och blommor ordentligt, så att de inte har en massa insekter eller jord på sig.

Maskrosen har kraftigt medicinska fördelar då de är både renande, detoxande, smärtlindrande och antiinflammatoriska. Framförallt är de leverns bästa vän.

Man kan göra te på maskrosblad och på rötter. Steka maskrosbladen och äta som spenat. Maskrosolja, honung, marmelad, vin, mjöd, lotion är också något som maskrosen passar bra för. Användningsområdena är många, och naturligt är alltid bäst.

Alltid kärlek,

Clair