Saturnus återkomst

“Förändring sker inte om vi väntar på en annan person eller en annan tid. Vi är den vi har väntat på. Vi är förändringen vi söker.” -Barack Obama

Om det känns som att du helt plötsligt börjat se annorlunda på tillvaron, och ifrågasätter sådant som du aldrig brytt dig om förut. Då kan det ha med din ålder att göra. Inom astrologin pratar man mycket om Merkurius i retrograd, men det finns en annan planet som påverkar oss ännu mer påtagligt.

Den långsamma planeten Saturnus tar nästan 30 år på sig för att förflytta sig genom hela zodiaken och återkomma till exakt samma plats den befann sig på när du föddes.

Saturnus representerar disciplin och mognad, och uttrycket “Saturnus återkomst” syftar till just det ögonblick den återvänder med viktiga lärdomar och förhoppningsvis en “revolutionär” förändring.

Denna turbulenta tid i ditt liv, som Saturnus återkomst innebär, kan du förvänta dig i åldern mellan 27-29, 56-60 och 84-90 och den håller i sig i ungefär tre år varje gång.

Om du får uppleva din 85-årsdag så har du varit med om Saturnus återkomst tre gånger.

Vad kan du då göra för att underlätta den här ofta “omvälvande” perioden för dig?

Börja med att vara positiv och välkomna ny förändringar. Kämpa inte emot utan ompröva dina relationer och ifrågasätt dig själv med ett öppet sinne. När livet drämmer till dig – försök hitta läxan i det.

Om ett jobb eller en relation tar slut, ta det som ett tecken på att något nytt och spännande väntar.

Välkomna nya vänner, nya möjligheter och nya karriärvägar.

Ta emot hjälp när du behöver. Saturnus kastar ljus på beteendemönster och tankar och övertygelser som inte längre tjänar dig. Förändringar är ofta svåra att acceptera, men tro mig, det finns ingen utveckling i att stoppa huvudet i sanden och förneka dem.

Lyssna på din intuition. Har du fått en ihållande känsla av att du vill uppleva något nytt, resa till nya platser, gå en kurs, eller börja med en ny hobby som du plötsligt blivit intresserad av? Då är det verkligen dags att pröva.

Under Saturnus återkomst kommer du fullkomligt “dränkas” i synkroniseringar, så om du märker att något kommer upp flera gånger eller om upprepade tillfälligheter tycks leda dig i en viss riktning, titta och lyssna noga och var uppmärksam. De kan vara livsomvälvande för dig.

Alltid kärlek,

Clair