Tarotkortens betydelse del 2

I ett tidigare blogginlägg skrev jag om vad de olika tarotkorten symboliserar. Jag skrev dock bara om halva Stora Arkanan, så nu fortsätter jag här med resten av korten i Stora Arkanan.

Kort nummer XII är “Den hängde” (som ibland kan kallas “Förvandlaren”), är ett kort som talar om att man kan ha kört fast i något, att det inte sker någon utveckling eller att man behöver se på en situation från en annan vinkel.

Även om vi befinner oss i limbo, finns det tillfällen när vi inte kan göra något åt saken med en gång, utan tvingas istället att vara stilla. Detta kan kräva sin uppoffring av bekvämlighet men är nödvändigt för att kunna finna lösningen på problemet. Att acceptera och släppa taget, är nyckeln om du vill komma framåt i din utveckling.

Kort nummer XIII är “Döden”, ett kort som skrämmer många. oftast helt i onödan. Döden kan ha många olika betydelser men förknippas oftast med “pånyttfödelse”.

Om kortet ligger upprätt, betyder det “avslut”, “övergång”, “göra sig av med gammalt skräp”, starka förändringar” osv.

Om kortet ligger omvänt, betyder det “rädsla för det nya”, “beroende”, “upprepa gamla mönster”.

Om Döden kommer upp i en läggning innebär det i regel att du avslutar ett kapitel, lägger det gamla bakom dig och tar bort allt onödigt. Det kan också betyda en övergång mellan en fas i livet och nästa.

Nyckeln är att välkomna Dödskortet istället för att undvika det. Det finns trots allt ingen början utan ett slut.

“Döden” kan givetvis också betyda den kroppsliga döden, men den är inget som någon av oss kommer undan. Är man gammal och/eller svårt sjuk, kan den ju faktiskt kännas befriande.

Kort nummer XIV heter “Måttfullhet” (Temperance), men i Toths tarotlek heter kortet “Alkemisten” eller “Konsten”. Alkemisten för att han sammansmälter, omvandlar och tar “den gyllene medelvägen”.

Det här är ett kort som handlar om balans, måttfullhet, harmoni, god hälsa, inre förändring, självdisciplin, samarbete och att hitta lösningar.

Om du drar detta kort i din läggning betyder det att du ska undvika utmanande och extrema situationer. Vissa situationer är komplicerade och därför krävs extra tålamod och omsorg, även om dina känslor säger åt dig att reagera direkt.

Måttlighet är en färdighet som precis som allt annat kräver sin övning. Motstå frestelsen att forcera fram saker och ting, och lär dig istället att vara diplomatisk och kompromissa.

Kort nummer XV heter “Djävulen” men kan också kallas för “den som skojar”. Detta kort handlar om fokus på det materiella, missbruk och depression, negativt tänkande, lögner, manipulation, att vara självdestruktiv, mörker, men också om besatthet, passion, otrohet och den sexuella kraften.

Djävulen är illusionens kort. Även om du har kontroll på ditt liv, dina val och övertygelser, symboliserar Djävulen hur missbruk, depression och ohälsosamma relationer kan få dig totalt ur balans.

Djävulen visar också våra skuggsidor som kan förgöra vår inre kraft om den inte står i kontakt med vår andliga sida. Kropp, ande och själ måste vara i harmoni för att förhindra att någon form av missbruk eller destruktivitet uppstår. – Det är du som bestämmer över dina begär, och inte tvärtom!

Till och med sociala medier, träning och arbete kan förkroppsligas av Djävulen när det överdrivs. Oavsett vilken typ av problem du har, är Djävulens budskap tydligt: ​​rikta din uppmärksamhet bort från skenbara tillfredsställelser, och vänd dig istället mot det som verkligen betyder något.

Men Djävulen har också en helt annan personlighet. Han har massor med humor och karisma, är busig, sensuell, kreativ och älskar att ha roligt. Han är jordad och står för en sund sexualitet.

Det är du som måste möta dina skuggor, få mer erfarenheter och lära känna dig själv på djupet. Det är du som väljer om du ska vara martyr eller mästare i ditt liv.

Kort nummer XVI, heter “Tornet” och kan ibland även kallas för “den som helar och renoverar. Tornet symboliserar kaos, smärtsam förlust, total förstörelse, plötslig och intensiv förändring, självkännedom, uppenbarelse. Detta låter givetvis riktigt skrämmande men här handlar det om att riva ner alla illusioner om oss själva – för att kunna ta fram vårt sanna jag.

Att tvingas förändra livet, ta av våra skygglappar för att se verkligheten, kan vara en oerhört smärtsam process. Men ibland, om vi blivit för kaxiga och tar saker för givna, kommer Livet med en rejäl örfil. För att kunna bygga upp oss själva och helas på riktigt, måste falskhet och glättiga ytor rivas ner till grunden. När Tornet rasat samman finns inga rädslor kvar därför att allt som sker är för ditt bästa.

Kort nummer XVII är “Stjärnan” som kommer med hoppet, kreativiteten, förnyelsen, läkningen.

Efter Tornets förstörelse kommer Stjärnan med ljuset och universums välsignelse. När Stjärnan dyker upp i en läggning, sker det vanligtvis efter en svår förändring eller en traumatisk händelse. Kortet talar om att du tagit dig igenom svårigheterna och nu kan se dig i ditt sanna element.

Död, förlust, hjärtesorg och andra smärtsamma händelser kan förändra vem som helst, men det betyder inte att vi inte kan bygga upp något ännu bättre. Fundera på vad det är du försöker hela hos dig själv. Stjärnan vill att du ska öppna ditt hjärta, inse din inre styrka och tro på att det bästa är på väg.

Kort nummer XVIII är “Månen” som står för rädsla, vårt undermedvetna, ångest, missförstånd, risker och att utmana sig själv.

När Månen dyker upp i en läggning kan den betyda att du låter fantasi och känslor ta över ditt liv. Du kan ha missuppfattat en situation eller blivit vilseledd. Månen kan också vara kopplad till ångest, självbedrägeri eller rädslor.

Månen är på sätt och vis en varning. Den varnar dig för att tro på vad saker och ting ser ut att vara. Att någon eller något kanske lurat dig. Att du kanske har en falsk vän eller en dold fiende. Det kan finnas en dold sanning i ditt liv som du behöver avslöja. Om du litar på din intuition och kämpar framåt, kommer du befrias från det som håller dig fast. Men först måste du se verkligheten i en situation.

Kort nummer XIX – Solen står för lycka, framgång, sanning, välmående, popularitet, fertilitet.

Solen påminner oss om den ljusa sidan av saker och ting och att påminna oss om att svåra tider inte varar för evigt. Även när vi ställs inför svårigheter kan vi välja att “göra saft av citroner” och se våra livsläxor för vad de är: utvecklingsredskap.

Solen visar att du har det bra och är nöjd med livet. Om du gått igenom en tuff period, kommer allt snabbt att bli till det bättre på alla plan.

Kort nummer XX – heter “Domen” eller “Eonen” (i Toths tarotlek) och står för reflektion, uppvaknande, ta beslut, rannsakan, vägskäl, bokslut, resultat.

Nu har du kommit till det perfekta tillfället att reflektera över ditt liv. Vad har du uppnått? Hur långt har du kommit? Harmonierar dina handlingar med dina värderingar och övertygelser? Leder de dig till dina mål? Det är omöjligt att svara på dessa frågor utan att veta vem du verkligen är. Ta dig tid att verkligen fundera innan du fortsätter med ditt liv. I slutändan kommer det att vara värt det.

Du gör ett bokslut över allt du hittills åstadkommit, och det är även dags att betala gamla räkenskaper, både materiella och själsliga, och ställa sig ansikte mot ansikte med alla sina undanflykter och skuggjag. Det går inte längre att smyga.

Kortet kan också peka på att du befinner dig i en fas i livet där du utsätts för tester. Detta kan även gälla prov och tentamen för studenter.

Allt du tidigare gjort, kommer påverka var du är just nu. Du bör möta konsekvenserna med ett öppet sinne. Du kan inte göra något åt ​​det förflutna, så din bästa insats är att gå framåt.

Kort nummer XXI “Världen” eller “Universum” som kortet heter i Toths lek, står för uppfyllelse, fulländning, resor, förändring, enhet, fullbordan.

Du har nu kommit till det sista kortet i Stora Arkanan vilket visar att du nått fram till ditt mål oavsett problemet. Nu har du vind i seglen och allt är möjligt inom alla områden. Trots alla svårigheter du mött, stod du stark och höll ut. Fröna du har planterat, blommar nu och du skördar frukten av ditt arbete. Du är på rätt plats, gör rätt sak, och uppnår det du har föreställt dig.

Om du drar Universum i en läggning, innebär det att det du kämpat för har eller kommer snart att fullbordas, och du har därmed gått i mål.

Var stolt över det du har lärt dig på vägen, de framsteg du har gjort och dina prestationer.

  • Lycka till med dina tolkningar av tarotkorten. Jag kommer snart fortsätta mina blogginlägg med Lilla Arkanan, så håll ögonen öppna.

Alltid kärlek, Clair