Fråga pendeln

Pendeln är ett “spådomsverktyg” som använts sedan evigheter tillbaka. Den är enkel att använda och lätt att bära med sig.

De flesta av oss har säkert gjort, eller i alla fall hört talas om, ringtestet. Om man är gravid och vill veta bebisens kön, trär man en ring, helst en förlovningsring eller vigselring, på ett långt hårstrå (går också bra med ett tunt snöre), och håller sedan “ringpendeln” ovanför magen. Detta kan man givetvis göra på någon annan än sig själv också. Om pendeln rör sig fram och tillbaka är det en pojke, om pendeln rör sig i cirklar är det en flicka. Det här är ett väl beprövat “knep” som nog ses av de flesta som en gammal skröna. Om det funkar låter jag vara osagt, men det ingår definitivt i spådomsvärlden.

Det finns många olika typer av pendlar att köpa, men du kan lätt tillverka en själv. Det enda som behövs är en tyngd av något slag och en kedja eller ett band/snöre som du hänger tyngden på. Oftast är själva pendeln (tyngden) en sten, ädelsten eller kristall men kan också vara i guld, silver, metall eller trä. Den kan vara rund, droppformad eller som en kon. Viktigast är att den är proportionerlig och välbalanserad så att den inte svingar åt alla håll.

När man frågar pendeln och använder sig av den som ett spådomsverktyg, är det inte själva pendeln som sitter inne med svaren. Utan det är som med all spådom; det är du själv som får svaren genom ditt undermedvetna som i sin tur får information från t.ex. våra guider och skyddsänglar. Man kan helt enkelt se det som att andevärlden ger dig svar genom pendeln.

En annan sak som jag tycker är viktig när man arbetar med andevärlden, är att be om beskydd. Man måste vara säker på att ingen obehörig kommer in och “stökar”. Det är också viktigt att visa respekt för andevärlden så att man inte bara lattjar och ställer en massa onödiga frågor. Då blir det aldrig bra.

Precis som med alla “spådomsverktyg” får pendeln den kraft som du laddar den med. Det är därför alltid viktigt att rena sin pendel från energier och gamla minnen innan man använder den. Detta gör du på samma sätt som du renar stenar och kristaller. Det finns många olika sätt att rena på men personligen tycker jag om att först tvätta stenen/kristallen/pendeln med tvål och vatten. Speciellt om de är nyinköpta. Jag sköljer dem ordentligt under rinnande vatten och därefter får de ligga i rent havssalt under minst två dygn. Efter den här behandlingen sköljer jag dem i rent vatten och därefter får de ligga på min fönsterbräda i både sol- och månsken. När jag sedan ska ladda dem med energi använder jag mig av olika reikisymboler och sätter olika intentioner beroende på vad de ska användas till. Detta fungerar exakt lika bra på en pendel. När du känner att du laddat din pendel se då till att du förvarar den på bästa sätt. Du kan lägga den i en liten ask eller tygbit, men du kan också låta den ligga och ladda på ditt altare om du har ett sådant. Jag är alltid restriktiv med att låta andra ta på mina stenar, kristaller, pendlar, tarotkort eller vad det nu kan vara för någonting. De är bara till för mina energier.

Innan du frågar pendeln för första gången måste ni lära känna varandra. Själv programmerar jag den så som jag vill att den ska arbeta på. Jag brukar ställa självklara frågor för att se hur den uppför sig vid “Ja” och “NEJ” svar. Jag kan till exempel fråga om jag heter Clair och se vad den svarar. Sedan kan jag fråga om jag heter Lisa och se hur den rör sig då. På så sätt lär man känna sin pendel för att veta hur man ska tolka svaren som ges. Ha heller inte bråttom, utan du kanske behöver ge din pendel någon minut innan den svarar. När du ska använda din pendel är det viktigt att du har ett stadigt underlag som till exempel ett bord. Du ska alltid hålla pendeln med din dominanta hand (den du skriver med). Sätt dig sedan bredvid ditt underlag och placera din armbåge på det. Håll pendelkedjan mellan din tumme och ditt pekfinger och låt pendeln hänga rakt ner. Sitt så bekvämt som möjligt men ändå med rak rygg så att energierna kan flöda fritt. Precis på samma sätt som när man mediterar.

Det finns olika idéer om hur pendeln ska röra sig, men vanligast är att om pendeln rör sig medurs så svarar den “JA”, och om den rör sig moturs är det ett “NEJ”. Om pendeln står helt still är det kanske inte meningen att du ska få något svar på din fråga.

En pendel kan användas till många olika saker. Oftast används den för att ställa frågor men pendeln är även ett utmärkt verktyg när man vill arbeta med chakran, healing, drömtolkning, kanalisering, hitta saker, människor och djur, och en hel del annat. Ju mer du arbetar med din pendel, desto duktigare blir du på att komma på nya användningsområden.

När jag avslutat arbetet med min pendel så renar jag den antingen med reikisymboler eller röken från salvia.

Lycka till med din pendel och arbete.

Alltid kärlek,

Clair