“Om Kali Ma”

Mina två förra inlägg handlade också om Kali, men hon är en gudinna väl värd att lägga fokus på om man tycker om gudinnearbete.

Kali är den stora modergudinnan – “Källan”, som föder fram alla människor. När vi ser henne utifrån vårt gudomliga jag, är hon vår vackra älskade som dansar en balett av nåd och överöser oss med kärlek.

Hon är också den som dräper alla demoner som skiljer oss från det gudomliga – vårt eget sanna jag. Våra begränsade egon gör att vi oftast ser Kali som en mörk bloddränkt dödsdansare, istället för att inse att hon är den som hjälper oss ha ihjäl vårt eget mörker.

Kali är dualistisk – hon är ljuset och hon är mörkret – något som är nödvändigt för att upprätthålla den universella harmonin.

Kali kan aldrig förstås av intellektet. Hon, och essensen av det hon symboliserar, är bortom sinnet. Bli inte förvånad om ditt rationella jag inte vill fortsätta, utan protesterar vilt istället. Mystiker har i alla tider gett råd om att vi måste ge upp allt motstånd för att lära känna henne. Vi måste, utan skyddsutrustning, kasta oss rakt in i Kalis ljuvliga, strålande mörker och dyka rakt igenom vår rädsla för det okända, in i hennes överväldigande mysterium för att tillåta oss själva att upplösas i hennes midnattsfamn. Genom hennes nåd kan vi känna den dolda sanningen om hennes kärlek, även om vi förintas av hennes oändlighet.

Mantrat “Om Kali Ma” vibrerar med Kali-energin och fungerar som ett gudomligt färdmedel som tar dig till hennes domäner. Jag älskar att gå in i Kali-kraften när jag mediterar och om du vill prova så gör du såhär:

Andas in “OM Kali Ma” med varje inandning, upprepa mantrat tyst för dig själv, njut av varje stavelse medan hon ingjuter kraft och kärlek i hela din kropp, i varenda liten cell.

Med varje utandning, andas du tyst ut “Om Kali Ma” och känn närvaron av henne överallt runt omkring dig.

Andas in “Om Kali Ma” och föreställ dig att du samtidigt dricker av hennes kraftdryck.

Andas ut “Om Kali Ma” och föreställ dig att du flyter som en lätt liten bubbla på den gudomliga oceanen.

Din kropp kan reagera positivt på hennes mjuka vaggvisa när ditt ego somnar och det gudomliga vaknar inom dig.

Meditera dagligen och njut av allt hon visar dig.

Alltid kärlek,

Clair