Moder Jord

Som en fysisk gestalt av Den Stora Gudinnan är Moder Jord, den planet vi lever på, det mest feminina vi kan föreställa oss. Hon är mamman som föder oss, beskyddar oss och tar hand om oss. Därför är det för mig också självklart och naturligt att jag lever ett liv där jag tar hand om jorden på det bästa sätt jag förmår. Jag föddes av henne och hos henne kommer jag att leva och också dö.

Att vara häxa är inte enbart att läsa rätt böcker och att lägga tarotkort eller koka spännande örtteer. Det är också att ta hand om naturen, att leva i balans med årstiderna och att värna om allt levande som finns hos henne.

Om vi vill leva ett liv där vi utvecklas och växer, där vi andligen lär oss saker och blir bättre människor är det oerhört viktigt för oss att vara i kontakt med Gudinnan. Det låter flummigt och svårt, eller hur? Hur ska jag kunna vara i kontakt med någon jag inte kan se?
Det är enkelt! Spendera tid i naturen. Gå ut i skogen. Titta på träden. Känn vinden mot ditt ansikte. Njut av vårsolen som äntligen börjar titta fram. Känna alla dofter från jorden som sakta börjar tina. Där upplever du Gudinnans närvaro.

När det är i naturen du lever och utvecklas kommer du automatiskt också att vilja ta hand om den och vårda den.

Handla ekokogiskt, Gå istället för att ta bilen. Undvik långa transporter när du handlar saker. Gör det du kan, men kräv inte av dig själv att du ska vara perfekt. Vi kan inte vara perfekta men vi kan alla blir bättre på att ta ansvar för den planet vi lever på.