Fågel Fenix

Under en tung period i mitt liv, dök plötsligt Fågel Fenix upp lite här och där. Den kom till mig i mina drömmar och under mina meditationer. Vart jag än gick så visade den sig på klädesplagg, affischer, bokomslag, tarotlekar, reklampelare och allt möjligt. Jag kände förstås till myten och legenden om den här eldfågeln som reste sig ur askan, och jag såg symboliken, men jag kunde inte begripa vad den ville.

Tvärtemot alla andra fåglar, som bygger bon till sina ungar, bygger istället Fenix sin dödsbädd. Sedan stöter han sin hårda näbb mot en sten så det skapas eldslågor, tänder eld på sig själv för att återfödas ur askan tre dagar senare. Den är ursymbolen för födelse och död, styrka och kraft, helande och förnyelse.

När jag sedan fick en tavla av en god vän med fågel Fenix, kunde jag inte blunda längre, den ville onekligen få min uppmärksamhet.

Jag hängde upp tavlan mitt emot min säng så den var det sista jag såg innan jag somnade och det första när jag vaknade. Jag bad om vägledning.

Den natten uppenbarade sig denna mäktiga eldkung i mina drömmar. Han omslöt mig med sina guldgula vingar och jag kände hur allt gammalt och mörkt inuti mig brändes till aska, medan mina själssår läktes.

När jag vaknade på morgonen kände jag mig tio kilo lättare och med ett glädjerus i kroppen.

Sedan dess ber jag alltid fågel Fenix om hjälp och beskydd när något jobbigt är på väg att hända.

Du behöver bara kalla på honom så kommer han. Inga konstigheter.

Fågel Fenix styrka och kraft används inom häxkonst och alkemi, för eldmagi, bränna bort mörker, för beskydd, för att tränga djupare in i häxkonsten, och viktigast av allt: han visar vägen mot kärleken och hjälper dig upp ur askan så att du kan återfödas.

Alltid kärlek,

Clair