Nymåne och nya visioner

Det är bara någon dag kvar till det nya året men Universum har redan satt oss i arbete.

När den klarsynta planeten Jupiter tar farväl av Vattumannen för att möta Fiskens mjuka och feminina energi, kan du uppleva att du bättre förstår dina framtidsdrömmar.

Jupiters färd genom Fiskens tecken kommer gå fortare än vanligt. Normalt sett brukar Jupiter stanna cirka tolv månader i varje tecken, men den här gången far han igenom på mindre än fem månader.

När Jupiter befinner sig hos Fisken reagerar vi med att känna oss mer mottagliga, intuitiva och andliga, men Jupiter har även andra kvaliteter och kallas ofta för Glädjens planet.

Idag 29/12 befinner vi oss i den exakta konjunktionen mellan Merkurius och Venus i nära anslutning till vår store transformator Pluto. Merkurius går in i sin skugga (24° Stenbocken) och förbereder sig på sin “inre resa”. Givetvis är det ingen slump att detta sker i mötet med Venus och Pluto.

Pluto tvingar fram ryggraden i oss alla, och ger inget utrymme för feghet. Och eftersom Stenbockens ledord är ansvar, har det blivit tid att skapa sig ett tillfredsställande liv.

Det kommer dröja ända tills november innan Merkurius och Venus träffar på varandra igen, och då blir mötet i Skyttens tecken. -Helt andra energier alltså.

Januari är månaden då vi kan sätta upp mål för framtiden. Den 2 januari ligger nymånen i den disciplinerade Stenbockens tecken, vilket hjälper dig att göra upp långsiktiga planer. Eftersom den här nymånen bildar en trigon med uppfinnaren Uranus, kan den hjälpa dig att komma på nya unika visioner – så tänk på något du aldrig har gjort förut!

2022 kan bara vara året då du förverkligar den visionen.

Alltid kärlek,

Clair