Reiki – vad är det?

Det är inte lätt att få en exakt översättning av de två japanska kanjitecknen Rei och Ki, eftersom det japanska språket innehåller många nyanser.

Rei kan översättas till universell och allomfattande, men ordet betyder också högre visdom, gudsmedvetande, en intelligens som styr allt.

Ki är livsenergin som flödar genom alla former av liv.

Reiki är helt enkelt den universella livsenergin som flödar genom allt levande.

Reiki är en japansk healingmetod som alla kan lära sig. Det behövs inga förkunskaper eller att man befinner sig på en speciell andlig nivå. Förmågan att kunna utöva Reiki överförs genom en initiering av en Reiki Master.

En behandling upplevs ofta som om en varm behaglig stråle flyter genom och runt kroppen. Reiki behandlar hela människan (eller djuret) inklusive kropp, känslor, själ och ande. Ki tar sig fram i den fysiska kroppen via sitt eget “trafiksystem” utav meridianer och chakran, och den flödar runt omkring oss i ett energifält som kallas aura. Den ger näring till våra organ och celler samt stärker alla vitala funktioner.

När vi har en hög Ki-nivå känner vi oss starka, självsäkra och redo att njuta av livet och ta tag i dess utmaningar. Om Ki-nivån däremot är låg, känner vi oss svaga och deprimerade och kan i värsta fall utveckla olika sorts sjukdomar.

Ki får vi i oss från maten vi äter, luften vi andas, naturen, solen och god sömn. Vi kan också öka vår Ki genom andningsövningar, meditation och healing.

Kunskapen om Ki finns i många kulturer och är också ett centralt begrepp inom till exempel traditionell kinesisk medicin, qigong, tai-chi, akupunktur, fengshui och många olika kampsportskolor.

Ki kan också skrivas Chi eller Qi. I Indien säger man Prana och inom den tibetanska buddhismen säger man Lunga, för att ta några exempel.

Om du är intresserad av en Reikibehandling ser jag fram emot att hjälpa dig. Jag har praktiserat Reiki i 30 år och är Reiki Master. Eftersom Ki – livsenergin finns överallt kan man ge Reiki på distans. Det spelar ingen roll var du befinner dig därför att avstånd är inget hinder. Slå en signal om du känner dig trött och behöver fylla på din Ki.

Alltid Kärlek,

Clair