Allt du egentligen behöver är mindre…

Vi vet nog alla att vi behöver mindre av väldigt mycket – till exempel mindre stress, mindre onyttigt, mindre irritation, mindre självkritik osv. Det jag vill förmedla till dig idag är att när du tar bort det du inte längre behöver eller vill ha, skapar du mer utrymme till det du vill ha. För att kunna göra detta måste du “släppa taget”.

Du, precis som jag, har säkert ett hem fullt med saker som vi egentligen inte behöver, men vi har svårt att göra oss av med det för tänk om vi kanske kommer behöva det där gamla cykeldäcket någon gång i framtiden, eller den utslitna fåtöljen i källaren?

Det är precis på samma sätt med våra tankar som med våra prylar – vi håller gärna fast vid dem! Alla vi människor har våra idéer om oss själva. En del är bra, men många är direkt livsfarliga för att de saboterar för dig. Precis i denna stund, just nu, arbetar de aktivt mot dig. Och så gör de varje dag. År ut och år in.

En del av dessa saboterande tankar kan vara:

Underminerande: jag är trasig … jag är inte värd … jag är oälskad …

Jämförande: Varför har inte jag … ett fint hus som dem … någon som älskar mig … framgång i livet …

Nedvärderande: Mina barn älskar min man mer … min arbetskamrat är mer självsäker … min syster är snyggare än jag …

Begränsande: Jag är inte tillräckligt intelligent … jag kan inte sjunga … jag avskyr mitt arbete … jag är sjuklig …

Förminskande: Jag är ful … jag är tjock … jag är osynlig … jag är gammal …

Deprimerande: Livet är tufft … världen är ond … det finns ingen framtid …

När du låter sådana här, eller liknande, tankar påverka ditt liv så ger du bort din kraft och gör dig själv till ett offer. Hur länge vill du vara taskig mot dig själv? Det är bara du som bestämmer! Om du säger “inte en dag till!”, så tar du verkligen rätt beslut. Om inte, så är du din egen värsta fiende. -Sorry!

När du blivit medveten om din “dumma och korkade” tankar, så har du makten att stoppa dig själv när de dyker upp. Skicka dem dit pepparn’ växer och ändra tanken till något positivt och bra. I början är det lätt att halka dit och gå in i gamla vanor, men det viktiga är att du alltid kommer tillbaka på rätt spår igen.

När du börjar behandla dig själv bättre, börjar också omvärlden behandla dig bättre vilket medför att det kommer öppnas nya dörrar och möjligheter för dig. -Du vet, det är det där med energier …

Alltid kärlek,

Clair