Att vårstäda energisystemet

Om du inte känner dig kry och söker hjälp hos en västerländsk läkare, så lyssnar hen på hjärtat, lungorna och tar blodtrycket. Om du söker hjälp hos en läkare från Kina så hade hen förmodligen känt på din puls och tittat på din tunga. Ingen metod är dålig, för de letar efter nycklar och förklaringar till varför du inte mår bra.

Jag, som healer, söker med mina händer efter ledtrådar i energifälten och kroppens chakran. Om energin flödar fritt och känns ren, mår du sannolikt bra. Men om jag känner att energifältet är svagt och klibbigt, kan immunförsvaret vara drabbat. Kroppen reagerar även om det bara är ett chakra som inte fungerar tillfredsställande. Energiflödet måste ha fri väg och rätt vibration, annars störs hela energisystemet/meridianerna.

Ibland kan chakran kännas tunga och stängda, medan andra upplevs som kraftlösa och nästan avsomnade. Det går alltid att känna hur chakrana mår, och det är en ren glädje när jag känner friska, vitala chakran. Då är energin lätt, lekfull och livlig, och jag blir lycklig bara av att känna den.

Eftersom jag har lång erfarenhet av healing och Reiki, så är det en enkel match att hitta var någonstans kroppen behöver läkas. När mina händer läggs över de trötta chakrana känns de som en dyig grop på en fin grön gräsmatta.

Men de flesta människor känner inte att energin inte flödar som den ska i deras chakran. De kanske inte ens vet vad chakran är. När man lever med sin egen energi varje dag, tänker man inte på det. Och det är ju så sjukdomar, som inte beror på bakterier eller virus, uppstår. De kommer smygande in i kroppen från blockerade energifält.

Vi ska också komma ihåg våra skuggor – de delar av oss som vi inte vill erkänna. De kan också orsaka blockeringar och sjukdomar eftersom det går åt mycket energi till att förtränga gamla sår, oförrätter och sorger. På vårt fysiska plan kan kroppen reagera med att skapa sömnsvårigheter, ångest, depressioner, ryggont m.m. Och på det energimässiga planet blockeras chakrana och vi blir trötta, griniga och okoncentrerade.

Jag har tidigare skrivit om alla chakran och hur du själv kan rena dem genom enkel meditation. Läs dem och gör övningarna, så gör du en liten vårstädning av ditt energisystem.

Alltid kärlek,

Clair