Först måste allt förstöras

Vi lever i en turbulent tid och är omgivna av mycket “knas”, så därför känns det extra viktigt att vara observanta och stå i vår sanning och styrka. Om vi ännu inte har upptäckt våra “skuggor”, det vill säga allt negativt och sådant vi inte vill kännas vid, inuti oss själva så är det nästintill omöjligt att se och upptäcka dem i vår omvärld.

Var och en av oss befinner sig på olika stadier inom massor med olika områden, och vi har alla ansvar för vår utveckling. Det är först när det börjar kännas tungt, jobbigt och olustigt, som vi visar vad vi går för och hur långt vi kommit.

Jag har fritt översatt följande dikt som är skriven av den underbara själskrigaren och rebellen Jessica Hesser. Hon går sin egen väg och följer alltid sitt hjärtas röst och låter ingen stå i vägen för hennes mål.

Förhoppningsvis ger den dig inspiration och kämpaglöd.

“Du trodde du tillbad en vild, vacker kvinna – en gudinna med vilt hår och hud lika skimrande som månen.

Men du kallade på Kali, Skaparen och Förstöraren. Du kallade på Baba Yaga, den fasansfulla. Du kallade på Hekate, häxkonstens gudinna. Du kallade på La Loba, vargkvinnan. Du kallade på Ishtar, krigets och erotikens gudinna. Du kallade på Kronan, den gamla illvilliga magikern.

Du bad Mörkrets Gudinna komma till dig.

Hon är den som bär på svärd och eld. Hennes ansikte och händer är befläckade med smolk och blod. Jorden skälver och havsdyningar uppstår när hon rör på sig.

Du trodde att hon skulle befria dig. Du trodde att hon skulle ge dig makt. Du trodde att hon skulle hjälpa dig att finna en borttappad bit av dig själv.

Men kanske visste du inte att hon först skulle förvandla dig till aska. Att hon först skulle förstöra allt du “tror” att du är.

Och när hon anländer, kommer de flesta som framkallade henne, att fly i skräck. De kommer ta tillbaka sina böner och önska att de aldrig sett hennes ansikte. Men några få kommer stanna. Dessa kommer vända sig mot henne och från den hemliga platsen i deras hjärtan, viska, “ta mig”.

-Jag bugar djupt inför Gudinnan och tackar ödmjukt för Livet.

Alltid kärlek,

Clair