Jag och mina tarotkort

Ibland vill människor som ringer till mig veta vad jag använder för verktyg. Om jag använder tarotkort, pendel, kristallkula eller om jag “bara vet”?

En del blir irriterade när jag inte frågar efter deras födelsetal eller astrologiska soltecken. Det är som att de inte tror att jag är seriös när jag inte vill veta något om dem. Många pratar på och har berättat halva deras livshistoria innan jag ens hunnit känna av deras energier. Ju mindre jag vet, desto bättre blir resultatet för jag vill inte färgas av onödig information. Det är ungefär som att ta med sig ett matrecept till kocken när man tänkt äta på restaurang.

Alla medier arbetar på olika sätt och inget är rätt eller fel. För mig är mina tarotkort heliga och jag låter ingen annan ta på den. Den är bara till för mig och mina energier.

Ibland när jag spår på telefon kan det hända att klienten är väldigt angelägen om att jag ska använda mina tarotkort och berättar vilka kort jag får upp. Jag är oftast lite motsträvig till sådant eftersom jag inte arbetar på det viset. Återigen drar jag en parallell till restaurangbesök, för vem ber kocken visa upp sina kryddor och grytor innan man får in sin mat? Om man inte har tilltro till sina guider och livets högsta kunskap, bör man nog stanna hemma och steka sina ägg själv.

Min största andliga gåva är att jag känner av energier samt får till mig budskap från klientens vägledare. Jag vill bli färgad så lite som möjligt vilket är anledningen till att jag inte vill veta något om klienten. Tarotkorten använder jag endast för att verifiera det jag ser och känner. OM jag använder dem överhuvudtaget.

Jag har aldrig gått någon tarotkurs, och jag följer heller inte tarotböckernas tolkningar av korten. För mig har det varit mycket viktigare att utveckla en egen relation till mina kort. Jag köpte min första tarotlek för över trettio år sedan och har sedan dess varit dem trogen. Andevärlden och jag har hängt ihop länge och vi vet precis hur vi ska kommunicera med varandra. Ibland, när jag behöver ett tydligare svar eller en bekräftelse på att min känsla stämmer, då plockar jag gärna fram mina tarotkort och frågar andevärlden om klara tydliga svar. Vad korten förmedlar till mig är aldrig vad de betyder enligt “tarot-skolan”. Jag använder mig bara av min egen högst privata tolkning och så måste det förbli.

För “hundra år” sedan, när jag höll på att utforska mina andliga gåvor och färdigheter, tyckte jag det var väldigt spännande att arbeta med olika andliga verktyg och attribut. Man måste pröva sig fram och experimentera tills man finner sin egen väg och det som känns rätt och bra. Jag var som en kalv på grönbete. Allt skulle nosas på – astrologi, drömmar, I Ching, numerologi, kiromanti (läsa i händer), runor, pendel, spå i kaffesump och teblad, automatskrift, seanser, healing, stenar, kristaller, wicca, magi. Ja, jösses vad jag höll på!

Idag vet jag precis vem jag är och att jag inte behöver förhålla mig till varken ritualer eller verktyg. De är till syvende och sist människans “hittepå”. Jag tycker det är viktigare att stå med fötterna på jorden, lita till sin känsla, känna kärlek till allt levande, vara en hjälpande kanal, samt vara ödmjuk och tacksam inför Universums mirakler.

Alltid kärlek,

Clair