Konsten att leva i nuet

Det hände mycket i mitt liv när jag var i 25-årsåldern. Min mamma gick bort, jag flyttade utomlands och jobbade hårt för att göra karriär. Jag tryckte ner min sorg med ett ständigt festade och jagade frenetiskt efter lycka och status. Men ju mer jag jagade, desto mer lurade jag mig själv. När det tog slut med mitt livs största kärlek kom livet ifatt och jag rasade känslomässigt ner i avgrunden. Allt var kolsvart och min enda lösning på tillvaron var att fly bort från mig själv, fly från all smärta. Jag irrade runt och famlade i mörkret och snurrade till det ännu värre för mig. Idag vet jag att mitt främsta problem var att jag inte visste hur man lever sitt liv på bästa sätt. Jag saknade helt och hållet insikt om mina tankemönster och vanor som jag satt så djupt fast i. Att något var fel, förstod jag, men jag hade ingen susning om hur jag skulle ta mig ur det.

Den stora räddningen för mig var meditationens väg. Efter att ha tagit mig tid att sitta still såg jag klart och tydligt alla mönster och vanor som styrt min tillvaro. Med övning och disciplin kunde jag sedan släppa taget om dessa mönster för att istället utveckla ett nytt, bättre och friskare sätt att vara. Jag gjorde nya val som kom från hjärtat istället för egot. Från förtvivlan – från att inte veta vad jag behövde göra – fick jag en frid som jag aldrig tidigare trott var möjlig. Det var en fantastisk känsla att äntligen förstå skillnaden på mitt ego och mitt innersta sanna väsen. Jag upptäckte Mindfulness och lät mig vägledas av mitt hjärtas längtan.

Det sägs att alla vägar går till Rom. Det spelar ingen roll hur jag vimsat runt både här och där, vilka stigar eller motorvägar jag färdats på, jag kommer alltid fram till samma slutsats; livet är ett pågående arbete. Så länge vi är omedvetna om vad som händer, om vilka processer som får oss att göra vissa saker eller upprepa dåliga mönster, kan vi inte förändra någonting. Vi går helt enkelt på autopilot genom livet. Med hjälp av Mindfulness kan vi istället utforska våra beteenden och få nya perspektiv. Det är fullt möjligt att träna upp sitt medvetande för att få kunskap om hur vi ska vara och göra för att leva i vårt sanna jag.

Kunskapen om Mindfulness och dess praktiska övningar och tekniker har funnits i tusentals år, och dagens vetenskapliga forskning har om och om igen bevisat dess positiva effekter.

Jag har under lång tid lärt ut Mindfulness och kommer dela med mig av praktiska övningar här på min blogg. Jag hoppas de kommer hjälpa dig lika mycket som de hjälpt mig.

Alltid kärlek,

Clair