Fullmåneritual

Mars månads fullmåne som dessutom är en supermåne (den ser lite större ut än vanligt) inträffar i år den 28 mars. Varje fullmåne har sin egen specifika energi och sedan urminnes tider har många folkslag och kulturer sammankopplat fullmånen och olika föreställningar om vad den står för.

Synen på månen och vad den representerar, samt ritualer och olika symboler, skiljer sig åt mellan kulturer och tidsepoker men en sak är alla helt överens om – när fullmånen inträffar förstärks saker och energin höjs. Därför har man hållit på med fullmåneritualer ända fram till vår tid.

Medan nymånen representerar en ny början, representerar fullmånen den tid när man till exempel släpper taget om gammalt tjafs, gör sig av med onödiga tankar och beteenden, renar sig själv, utför en detox m.m. eftersom man då är i sitt mest kraftfulla “jag”.

Vi kan alla skapa vår egen fullmåneritual. Det finns inga regler att följa utan gör det som känns bäst för dig. Anamma det du tycker om, lämna det du avskyr och skapa en ritual som gagnar dig och dina behov.

Några riktlinjer är dock bra att följa.

  1. Det är viktigt att ha sitt eget privata utrymme där du får vara ifred. En del vill vara utomhus i månens sken, andra kanske sitter på golvet i sitt sovrum. Inget är fel utan det viktigaste är att du har det bekvämt och känner dig trygg.
  2. Du kan använda dig av olika “verktyg” i din ritual som t.ex. levande ljus, kristaller, rökelse, salvia, tarotkort, musik eller vad du känner är viktigt för att du ska komma i stämning.
  3. Det är bra att rensa ditt utrymme och ditt eget energifält innan du utför din ritual. Själv använder jag mig alltid av salvia och Palo Santo. Först tänder jag salvia och uttalar: “Jag rensar ut alla negativa och mörka energier, och allt som inte är av nytta för mitt högsta jag, från mitt energifält och min omgivning”. Därefter tänder jag rökelse av Palo Santo och uppmanar allt ljus: “Jag bjuder in allt som är kärlek till mitt högsta jag och mitt energifält och omgivning”. Bönens kraft kan aldrig överskattas så be gärna en bön till Universum, Moder Jord, Måndrottningen, Gud, dina änglar eller det du känner dig bekväm med.
  4. Få gärna igång din energi för att känna dig närvarande i din kropp. Detta gör du enklast genom att dansa en dans eller göra några yogarörelser. Därefter är det dags att försätta dig i ett lugnt tillstånd. Detta görs bäst med en liten meditation. När du sedan mediterat klart kanske du vet exakt vad det är du behöver släppa taget om. Men om det inte är så, kan det hjälpa att dra ett tarotkort för att få guidning.
  5. Sedan är det dags att sätta dina fullmåneintentioner. Allt det som du ska släppa taget om. Exempel på detta kan vara: “Jag släpper mina tankar om att jag inte duger, jag släpper mitt dåliga förhållande till X, jag släpper min vana att vara hård mot mig själv, jag släpper mitt medberoende till X. Välj sedan bara en sak av det du tycker är viktigt att släppa, eftersom det är bra att lägga fullt fokus på en grej istället för på flera. Dina chanser att lyckas med din intention ökar markant då. Skriv ner intentionen på ett papper och bränn det sedan eller riv det i småbitar. På så sätt förstörs det som inte längre tjänar dig.
  6. Till sist är det viktigt, precis som med alla ritualer, att tacka. Tacka dig själv, universum, Gud, änglar eller det du själv väljer.
  7. Om du har använt kristaller eller stenar under din ritual har de laddats upp, men låt dem gärna ligga i fullmånens starka sken för att bli helt uppladdade under natten.

Lycka till med din fullmåneritual och att göra dig av med gamla trista föreställningar och förhållanden som inte längre är till någon glädje för dig. Precis som vi städar vårt hem, behöver vi också städa vårt sinne och våra tankar.

Alltid kärlek,

Claire