Stagnation eller viloläge?

När jag på hösten ser löven falla från träden, påminns jag om att hösten och vintern är en tid av stagnation eller vila.

För mig är stagnation mer en känsla av att avsiktligt stanna kvar i en situation, att förbli fast där man befinner sig. Ibland behöver vi flytta på oss lite, byta plats, sortera, för att kunna se och förstå de förändringar och utmaningar vi går igenom. För det kan ju vara så att vi väntar på att universum ska ge oss kunskapen eller ledtrådarna, vi behöver för att ändra på vår situation.

Dvalan eller vintervilan däremot, berättar om en tid av förnyelse och vila. Jag tycker om att tänka på vintern som min tid för viloläge. En tid då jag planerar och arrangerar för det kommande året, medan jag ser till att ha det bekvämt, varmt och mysigt under de kalla vintermånaderna.

Så vilket stadie befinner du dig i? Stagnation eller vintervila?

Alltid kärlek,

Clair