Spå i kort

Om du vill lära dig att spå i tarotkort, så finns det några riktlinjer som är bra för nybörjare. Man kan också spå i vanliga spelkort, men det är lite annorlunda mot tarot.

Först av allt ska du köpa en tarotlek. Innan du bestämmer dig för vilka kort du vill ha, rekommenderar jag dig att inte läsa så mycket om olika tarotkort eller lyssna på andras åsikter, utan känn efter vilka kort som “talar” till dig. Det är viktigt, när man ska spå i kort, att skapa sig en relation med korten och då ska det kännas rätt från början.

Ibland kan det kännas lite skrämmande eller svårt att lära sig eftersom en tarotlek innehåller 78 kort, som alla ser olika ut. Det är bra att köpa en tarotbok som förklarar korten, men ju mer man övar desto säkrare blir man och skapar sig en egen bild av vad de olika korten har för betydelse. – Det som ett kort betyder för mig, behöver det inte alls betyda för dig.

I allra första början kan det vara bra att börja med att dra ett kort varje dag. Titta på kortet, läs om det, studera detaljerna och försök ta till dig vad det talar om för dig. Du kan även meditera över kortet och se vad som kommer till dig. Detta är ett utmärkt sätt att lära känna dina kort på en djupare nivå.

Viktigt är att inte hålla på med korten i tid och otid. Det är en sak att vilja lära sig, men man får inte missbruka korten genom att ställa samma fråga hundra gånger för att man vill ha ett visst svar.

Tarot är ett verktyg på många olika sätt. De hjälper människor att öppna upp och våga prata på ett sätt de inte skulle våga annars. Korten arbetar med energier och ju mer man lär sig om dem, desto mer förstår man att man inget kan. De har ett djup och en magi som är fullt med hemligheter. Jag älskar mina tarotkort för de är ett fantastiskt verktyg när man väl lärt sig att lita på dem till hundra procent, och att acceptera svaren man får även om det är svar man inte vill ha.

För att bli en duktig tarotläsare måste man öva upp sin intuition, och även i det här fallet, LITA på det man känner. Den intuitiva energin känner vad någon känner, tänker eller går igenom.

Jag brukar rekommendera nybörjare att starta med att lära sig en “trekortsläggning” samt “Det Keltiska korset”. I den förstnämnda läggningen drar man tre kort ur leken som representerar dåtid, nutid och framtid.

Det Keltiska korset är lite mer komplicerat men är ändå lätt att lära sig. Det är en klassisk läggning där varje kort har sin speciella placering och betydelse. Man använder tio kort så det är mycket att ta in för att få en sammanlagd överblick. Men den ger klara besked och är tydlig i sina svar. Ett tips är att inte fokusera så mycket på den “stora bilden”, utan istället titta på hur korten hänger ihop med varandra. Ett korts innebörd bestäms av de omkringliggande korten. Detta betyder att ett speciellt kort inte har samma betydelse i alla olika läggningar. Alla korten påverkar varandra och ibland förstärker de varandra. Detta gäller i det Keltiska korset.

Eftersom du öppnar upp dig själv när du arbetar med dina tarotkort, är det superviktigt att du gör det i ett rum med bra, goda energier. Du kan rena ditt rum eller hem med salvia, palo santo, tända ljus, rökelse, och att sätta en avsikt som t.ex. “Detta är en kärleksfull plats där jag kan vara öppen, och jag tillåter inga dåliga energier att komma in här”.

Det är inte bara din fysiska plats som behöver vara i ordning. Även ditt psyke och din själ behöver vara balanserad innan du arbetar med dina kort, så att du inte tar med dig dina egna problem in i läsningen. Detta gör du allra bäst genom att meditera en liten stund innan du tar fram korten.

Lycka till och känn dig lugn. Det kommer öppnas en helt ny värld för dig om du tar god tid på dig, har tålamod och inte tvingar fram svar. Alla kan lära sig spå i kort precis som att alla kan lära sig spela piano. Men sedan blir man olika duktig beroende på hur mycket man övar samt givetvis också om man har lite mer talang.

Du får alltid rätt svar av korten, men det är du som tolkare som avgör om det blir rätt eller fel. Så man kan aldrig skylla på korten. Om man tycker det är svårt att veta om man tolkar rätt så finns ingen bättre väg än att meditera mer. Meditation öppnar upp alla dina antenner till den andliga världen.

Alltid kärlek,

Clair